Högtidstalet


.. 2012-09-30 @ 14:53:25 / KATEGORI: Allmänt
*Dumdumdum* låter det i mitt huvud nu, när jag uttalar rubriken högt för mig själv. Slutspurten, sista året på gymnasiet och allt det vi kände till var ett enda stort kaos. Kaos av känslor, betyg, sistaminuteninlämningar och hysterianfall. Den finaste dagen av dessa, eller dagarna som det faktiskt blev till, var när vi höll våra högtidstal inför varandra. Och på något sätt så höll dem flesta av oss till varandra. Jag tokgrinade när Sliva berättade om sin kära mamma, när Jossan sa sista meningen "It all ends here" och syftade på SP3I's sista resa tillsammans som en enhet, jag skrattade hjärtligt när Wilhelm nämnde mig och Maja i sitt tal som dem tokiga och alltid lika glada tjejerna. Det värmde. I mitt tal, hyllade jag både klassen men framförallt mig själv. För jävlar vad jobbigt gymnasiet var stundvis. Och nu i efterhand är jag ännu mer stolt över att jag klarade av det med, oftast, ett leende på läpparna.
Här kommer mitt tal, och den som tar detta som sitt eget tal i trean nu "Jääävlar, vad vi är lika! Och grattis till MVG't!":
 
Ja, Isabelle. Nu står du här 17 dagar innan du äntligen ska få ta på dig din efterlängtade mössa och sjunga dina stämband hesa av både glädje och lite sorg.
Du står just nu och håller ett tal inför din klass mot, vad som ibland har tyckts varit, alla odds.
Under dina tre år på Vasaskolan har du hunnit bearbeta en hel del kapitel ur ditt liv, somliga har nyss påbörjats medan somliga nu ska till att avslutas.
Du blev en del i en helt ny klass, du lärde känna nya människor, satte dig in i rutiner och kämpade med studier för att två terminer senare återigen börja om från början.
Under dessa tre gymnasieår har du förlorat nära och kära, du har tampats med sjukdomar och mentala svackor. Du har överlevt epilepsianfall och, vad som ibland har tyckts varit en relativt bra liknelse, Carins långdragna lektioner om det evigt Kalla kriget.
Men ditt liv som student, dina tre år på vägen att bli vuxen, har inte enbart varit jobbiga. Tänk på alla roliga upplevelser och erfarenheter du vunnit på vägen. Omformulera!
Du lärde känna nya människor för att senare få chansen till att göra samma sak igen. Du fick två klasser till köpet av en, även fast jag må säga att den senaste varit den bästa.
Du har åkt på utbytesresor, och ja även fast du satt där i bussen till Prag, illamåendes som somliga andra, så visste du att innerst inne vann du mer än du förlorat. Du vann klass-sammanhållning och värdefulla vänskaper medan du förlorade gårdagens matförgiftade middag.
Du åkte till Kina, där du dessvärre blev lämnad ensam på Pekings folktäta gator. Men kanske borde du vara tacksam?
Du lärde dig att klara motgångar utan att ringa mamma med gråten i halsen, du lärde dig att anpassa och tänka om. Du lärde dig vad det egentligen handlar om att bli vuxen. Och att du sen kom hem med en helt ny kärlek var väl inte heller till din nackdel.
Du har lärt dig att efter regn, kommer alltid solsken. Du har lärt dig att ha tålamod med både omgivning och mentala mål. Du har lärt dig att älska livet och dess motgångar. För det som inte dödar, härdar.
Så jag vill bara säga hur otroligt stolt jag är över dig! Tack för att du visat på en sån otrolig styrka och livsglädje trots att dalarna varit djupa och bergen väldigt höga. Så nu förväntar jag mig att du tar världen med storm och misströsta inte över dina bekymmer, för imorgon kommer nya. Tack!

I DON'T feel better!


.. 2012-09-25 @ 14:16:30 / KATEGORI: Allmänt
Brrrrr! Om det inte vore så att hösten är här och termometern visar ynka 5 + så skulle jag tro att min själ frusit till is. Jag blir aldrig varm!! Sover med dubbla täcken, filt och överkast och ändå är hela jag som en istapp. Kanske borde börja dricka kaffe eller te..
Det enda jag kan tänka på just nu är hur otroligt skönt det skulle vara att ha en badkar, och varför körskolan skriver så kluriga frågor på teorin...blä!
Som ni ser blev inte detta ett sånt roligt inlägg, jag är tyvärr alldeles för icke-bitter (for once) utan endast bara...kall. Så jag ger er istället två bilder som framhäver mina kinder och mitt skelögda öga som ibland tittar fram (inåt..) för er amusements skull, international som jag är.
 
 två dagens och en favorit i repris, coming up!

Monday - I feel so blue, but that's okey cuz Thuesday - Im gonna feel better


.. 2012-09-24 @ 20:37:34 / KATEGORI: Allmänt
VARFÖÖÖÖÖR går det så bra ena sekunden, när det i den andra totalt raseras? Jag startade med tre raka strikes för att sedan brutalt dras ner på jorden igen efter alla rännträffar. Känns lite som mitt liv, tragiskt nog.
Nu ska jag äta cheeseballz, även fast jag hatar dem, endast i trots om livets ironi. Jag kan bara inte ha sån här otur med allt! Vad begär ni egentligen av mig?
Imorgon kommer jag vakna upp med jättedålig hy säkert, men det gör ingenting för jag ska ha världens underbaraste kväll med Maja ♥♥