Quella di cucinare..det där med att laga mat


.. 2013-06-02 @ 13:39:06 / KATEGORI: Allmänt
 Jag känner att många tappade hoppet på mig hemma om att jag en dag skulle lära mig laga mat. Well, nu är jag ju tvungen. Jag har inte alltid ekonomi till att äta ute, även fast det går att göra det väldigt billigt (men också väldigt dyrt...) så jag går, precis som ni där hemma, en daglig tripp till affären för att köpa det nödvändigaste. Nu, efter sisådär 10 dagar i Rom så har jag tröttnat lite på pasta. Men jag är inte riktigt redo för att anta mig större utmaningar inom matlagning än så jag får klura lite sålänge..I alla fall. Ni ska få en liten rundtur idag tänkte jag. En kort. För det är ju såhär att när man lagar mat, på gasolspis, så tar det jävligt lång tid. Finns inget mildare sätt att uttrycka det på, im sorry. Men man blir tokig på det! Så jag hann ta några foton åt er under tiden pastan stod där och ickeputtrade...i 40 min....
Så idag får ni se köket!
Okej, vi börjar med fönstret. Visst är det stort? Romerskt? Och fantastiskt instängande??? Ja. Vill man slippa känna sig som en fånge kan man låsa upp gallret. Men glömmer man låsa det igen blir Marissa arg...ajaj.
Sen har vi då också hur det ser ut när jag lagar mat på den fantastiska gasolspisen, som jag älskar så fruktansvärt mycket. Tar ca 40 minuter att få vattnet att koka, but hey, i Italien ska man ta det lugnt. Här är det oförskämt att komma mindre än 30 minuter sent så....Sen har ni då kompostsorteringen: Glas och plast i samma, sen papper med kartonger och det som du tror är papper, sen det som man inte vet och sen matkomposten. Det är olika dar på olika sorteringar som man ställer ner dem utanför huset vid 07.00 sisådär. Har insett nu hur otroligt bra svenskar är på att sortera. Sen har vi då lite bilder på min hylla i kylen och i skafferiet...dags att handla ser jag... I köket så har vi då också nånting som droppar, därav kastrullbilden. Det är väldigt frustrerande dagar det spöregnar ute och man måste springa och tömma kastrullen var 30e minut. Kan Lietta fixa det någon gång??? Nejnej, det kostar ju pengar....
Sen har vi då en bild på hur fantastiskt classy jag känner mig i mina kläder när jag lagar mat. Myströja och högklackat. Only in Italia.


Nu säger vi Ciao innan vi ses ikväll för nu ska jag handla lite. Berättar mer vad jag gjort i veckan samt helgen som hållt mig borta från er här.
 
 


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Uteställen i rom, hur funkar det? :)

2013-06-08 @ 21:19:07
Postat av: Playan

Om inte du bloggar snart så tar jag livet av mig.

2013-06-11 @ 23:53:30

Kommentera mera!


Namn:
kom ihåg mig!
E-mail:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback