Insieme a Roma - Tillsammans i Rom


.. 2013-05-18 @ 22:28:00 / KATEGORI: Allmänt
 
Då var jag här. Efter många om och men så sitter jag nu i mitt rum, i min delade lägenhet, i Trastevere, Rom, Italien. Dagen har verkligen varit som en bergochdalbana. Den har varit rolig, jobbig, oförutsägbar, känslosam och jätterolig. Avskedet på Arlanda var ju såklart det jobbigaste, tårarna flödade (varför sminkade jag ens mig?..) och det fortsatte dem att göra tills det var dags att boarda. Fick nyfunna vänner i form av The Poodles trummis som gav mig en näsduk (ursäkta?erhm, står det verkligen hårdrockare på ditt CV?) där jag gick och snörvlade, dock hade Gunnel 71 hunnit på mig innan, så där stod jag, med två främlingars näsdukar och ett stort frågetecken över huvudet. Now what? Äter jag frukost (200:- ...), sätter jag mig vid gaten? Går jag på toa? .. Jag gjorde såklart alla dem sakerna men jag skulle ljuga om jag inte sa att det sved när jag betalade frukosten, efter att jag betalat övervikt på 900:-...
 
Flyget gick bra, dock väldigt mycket turbulens påväg ner till Italien. Flygnörd som jag är tyckte jag mest att det var lite småkul dock.. Jag satt närmast gången (på gott och ont) eftersom jag så snällt gav min fönsterplats (som jag bokat speciellt..) till en lite äldre flygrädd herre. Man lär ju tänka på karmat..eller så tyckte jag helt enkelt att fördelen med att vara snabbast till toan övervägde. Väl framme på FCO (fumicino, flygplatsen) så började allvaret. Hittaväskornahittavagnlyckasbäraväskornahittataxi.....min hjärna gick på högvarv och det var full fokus. Efter den obligatoriska kisspausen såklart. Allt gick relativt lätt, lite tacklingar från storväxta fransmän har man väl klarat av förut, och taxin hittade mig innan jag hittade den. Inga problem på den fronten! Sen var jag ju tydligen "så vacker att jag bara måste åka i just HANS taxi"...vem är jag och neka honom liksom?...höhö..
Ångrade mig dock när vi började åka. Italienare kan INTE köra bil. Asså, nej. Jag kör bättre än Franc, hans livserfarenheter sträcker sig lite längre än mina (in other Words, he was ooooold), och jag har bara haft körkort sen 8 januari.
Framme vid lägenheten så mötte Lietta mig, min trevliga och ack så söta hyresvärd. Hon är nog närmare 70 (jag vill säga 73 men vill samtidigt inte bli slagen på fingrarna om jag har fel..ajaj..) och kan inte engelska. Alls. Men hon älskar Stockholm och har varit där mååånga gånger. Si piace moltooo! Bella cittá!! Lägenheten är ganska stor till ytan, fast det inte känns så när man är på sitt rum. Den har jättehögt i tak, en lång korridor där det är 4 rum på vardera sida, följt av ett kök och sen i slutet av korridoren är badrummet. Har både badkar och dusch, score! Jag bor här tillsammans med, för nuvarandet, 4 andra studenter. Har dock inte sett en enda för dem gömmer sig på sina rum....should I be worried? Dem är från Amerika, Ryssland och Frankrike. All boys.. Dagen fortsatte med att Linda och Moa kom och mötte upp mig. Vi sprang mot varandra, skrek (girl style), kramades, pussades (italian style) och dem överraskade mig med världens finaste blombukett, champagne och jag var så lycklig. Vi åkte och åt lunch/middag. Pizza såklart. En Pizza plus ett glas vitt vin kostar 10£. Kändes värt och ja, vinet var till och med gott!
 
Efter att jag lämnat Linda och Moa för att göra mig iordning och fixa mig inför kvällen, smög nerverna upp på mig igen. Nerverna, tröttheten, förkylningen och omställningen (misstänker att värmen var en liten bidragande faktor också...) gjorde sig påmind och jag var helt enkelt tvungen att ställa in kvällen partyplaner. Det kommer ju så många andra kvällar, lyckligt nog. Är så glad över att jag äntligen är här, äntligen tillsammans med mina fina vänner och att jag tog steget. Fast det är läskigt. Som fan. Speciellt eftersom det springer en massa italienare och skriker utanför mitt fönster och det enda jag har kunnat utgöra av deras "konversationer" är ordet kyrkfönster. Hmm.. Nu ska jag och mina flanellPJ's sova (tack mamma för att du övertygade mig att dem skulle komma till användning) innan jag storknar. Några bilder från dagen kommer här, inte bästa kvalitén men bättre än inget.
smög mot fönstret när dem var på toa....
Jag lovar att fixa bättre bilder....snart...
Den här läskiga lappen sitter i köket och är en av väldigtväldigtväldigt många lappar. Vill inte bråka med...E? G?
Så nu blev inte det här inlägget alls vad jag räknat med. Ganska tråkigt och långt, men jag är så trött så jag skyller på jetlag (man kan ju låtsas..) Hörs imorgon!
Ps. Hur fina är inte blommorna jag fick?!?!?!?
 
 
 


Kommentarer

Kommentera mera!


Namn:
kom ihåg mig!
E-mail:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback