Vivi la vita - attimo per attimo - perché ogni attimo potrebbe l'ultimo


.. 2014-08-12 @ 13:49:36 / KATEGORI: Allmänt
 Man kan citera något så improviserat som  "Quando vado la cena é una cosa assolutamente incredibile per me sentire come una parte dei dintorni", till ex,  för ens släktingar och dem lyssnar med allt dem har och släpper ut ett litet "åh..vad vackert" när du är färdig. Vad dem egentligen inte vet är att denna mening som låter helt makalöst vackert i våra öron egentligen betyder något i stil med "när jag går middagen så är det en helt fantastisk sak för mig att få känna mig som en del av omgivningen".
Italienska och Italien gör så mot en. Dem förblindar dig med dem ljuva klingande orden, den heta kulturen och den fantastiska maten. Och för att inte prata om omgivningen. Är något vackert i Sverige så är det fullkomligt FULLÄNDAT i Italien. Är du söt i Sverige är du den vackraste skapelsen på HELA JORDEN i Rom. Är du hungrig i Sverige är du UTSVULTEN i Rom. Allt blir så mycket mer. Det är egentligen inte rättvist. Man har inte en chans när man väl är där, och man ser inte magplasket kommandes. Man bara faller. Och sen kommer man aldrig upp. Inte för att man vill. Någonsin.  
Det faktiska citatet som är dagens rubrik är egentligen ett Jim Morrisson citat. Som jag bara älskar. Och det betyder: Lev livet, stund för stund, för varje stund kan vara den sista. 
 
Den 28e september flyttar mina favoritpersoner tillbaka till Rom. Det är med värk i hjärtat jag ser och hör dem planera det med glädje idag. Varför följer då jag inte med? Jo, det ska jag säga er, för om 11 dagar flyttar jag till en annan metropol. En gammal, vacker, spännande, trevlig och unik världsmetropol. London. 
Men Rom då? Rom kommer alltid vara mitt andra hem. Min andra halva. Man är aldrig hel i Sverige efter ett liv i Rom, som min fina M sa. Och Rom finns troget där, väntandes tills jag har levt mitt nya spännande, läskiga äventyr i London. Som i princip gör att jag kan betala av mitt CSN-lån. Finalmente. Så ses vi när jag är redo. And when we do, it will be forever.
 
 
 


Kommentarer
Postat av: JOSEFINE -

Finis!!! Skall bli underbart att ha dig här though. See you soon missy!! x

2014-08-18 @ 18:42:27
URL: http://josefineeklunds.blogg.se/

Kommentera mera!


Namn:
kom ihåg mig!
E-mail:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback