Welcome home soldier


.. 2014-01-30 @ 21:56:38 / KATEGORI: Allmänt
Idag har jag varit med om något som lika gärna skulle kunna ha varit Finska Vinterkriget. Känns det som iallafall. För det första, att kliva upp för att jobba 06.45 när ens "normala" dygnsrytm går ut på att helst försöka somna innan 03.00 var hemskt. Hela min kropp värkte, bara själva tanken att skjuta mig själv i huvudet var så ansträngande att jag var tvungen att duscha sittandes. Lord jesus, snacka om utmaning. Men man är väl kvinna. I am woman hear me roar etc etc. Men jag var så fysiskt och psykiskt trött att jag mådde illa ända in på lunchen. Där vi kom till kriget. För er som har missat det så är jag lärarvikarie, mestadels på låg-,mellan och högstadiet. Idag var det mellan. För er som inte har sån stor erfarenhet av 4:e klassare så kan jag säga er att dem är små-övergång-till-stora sluga saker. Dem planerar, lurar, morrar och väsnas som små pre-pubertets djur. Och dem älskar snö. För med snö kommer kreativitet som föder idéer, djävulskap och påhitt, allt för att ställa till det för den yngsta (roligaste, lättsammaste, smartaste) läraren på skolan. Mig. Och idag var det snöbollskrig. 
Snöbollskrig efter 13års åldern är endast roligt för ojämntalande hormonbomber i form av tonårspojkar och äldre mansgrisar på fyllan - inte the average timvikare, som dessutom råkar vara tjej. Ingen genusfixering- Im just pointing out the obvious. Och eftersom snöbollskrig inte är roligt från fösta början, så förstår ni nu hur min dag som extremt trött, fortfarande sjuk och lite lätt ringrostig vid dessa barn efter så många månaders utomlands vistelse.
 
Men jag blev härskaren som skrattade sist. Det gäller att inte ge upp. Och sen gick vi alla in och tittade på dum & dummare (världens pinsammaste film men alltid uppskattad bland 4:e klassare. Tips för likasinnade vikariesjälar därute som vill ha en lugn eftermiddag i skolkorridorena)


Kommentarer
Postat av: JOSEFINE -

Hahah you are a warrior!!!

2014-01-31 @ 03:23:58
URL: http://josefineeklunds.blogg.se/

Kommentera mera!


Namn:
kom ihåg mig!
E-mail:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback